<p><img src="http://b.scorecardresearch.com/p?c1=2&amp;c2=11546984&c6=webads%2Cnieuwsactualiteiten%2Cdigitaledagbladen" height="1" width="1" alt="*"></p> Noordhollands Dagblad - Theaterstuk over Ben Salah in Purmerend

Registreer u gratis voor toegang tot 10

artikelen

Theaterstuk over Ben Salah in Purmerend

Door Redacteur Waterland - 27-5-2013, 15:20 (Update 27-5-2013, 15:20)

PURMEREND - Boumadian Jaghi speelde twee jaar geleden de première van zijn solovoorstelling ’4 Fighting Nordin’ met familieleden van Nordin Ben Salah in de zaal. Prompt sloeg hij een scène over. Dat zal de acteur dinsdagavond in De Purmaryn niet gebeuren. ,,Maar extra spannend is het wel.’’

’4 Fighting Nordin’ is een theatermonoloog over het leven en de drijfveren van Nordin Ben Salah, de Purmerendse wereldkampioen boksen die op 20 september 2004 in Amsterdam-Zuid werd doodgeschoten. De moord is nooit opgelost.

Maar het stuk gaat ook over de worsteling van een Marokkaans acteur in Nederland die afwijzingen en teleurstellingen aaneen rijgt. ,,Het is Nordins verhaal, verweven met het mijne’’, vertelt Utrechter Boumadian Jaghi, die veel van zichzelf herkent in de Ben Salah: ook hij ging door diepe dalen en koos nooit voor de makkelijkste weg.

’4 Fighting Nording’ begint dinsdagvond om 20.30 uur. Er zijn nog kaarten beschikbaar, via www.depurmaryn.nl.

Aanbevolen
Draag bij aan dit artikel
reCAPTCHA-uitdagingsafbeelding
Een nieuwe uitdaging proberen Een audio-uitdaging proberenEen visuele uitdaging proberen Help
Stuur een tip
Stuur een video
Stuur een afbeelding

Stelling

Parlementaire enquête De Punt

Het archiefonderzoek naar de ontzetting van de gegijzelde trein bij De Punt heeft geen bewijs op geleverd dat mariniers daarbij gijzelnemers standrechterlijk geëxecuteerd zouden hebben. Toch blijft het ongemakkelijke gevoel bestaan dat de onderste steen in dit onderzoek nog niet boven gekomen is. Niet alle waarheid is immers in schrift verpakt. Veel betrokkenen leven nu nog en het zou daarom goed zijn hun visie op deze operatie te kunnen horen. Een parlementaire enquête, waarbij getuigen onder ede gehoord mogen worden, zou pas echte klaarheid scheppen.

Stelling
Het antwoord van...
Zaans Medisch Centrum
Ilse Bannink
Pijnbestrijder
17-11-2014 15:26 Vraag & antwoord

Een trekkend gevoel of een stekende, brandende pijn op de plaats van een litteken. Littekenvorming hoort bij het genezingsproces na een operatie, maar soms is de vorming van dit littekenweefsel oorzaak van aanhoudende pijnklachten. Is hier iets tegen te doen? ,,Ja", zegt pijnbestrijder en anesthesioloog Ilse Bannink van het Zaans Medisch Centrum. Ze werkt daar in het zogeheten Pijncentrum. ,,Er zijn diverse mogelijkheden om littekenpijn te behandelen." Ze beantwoordt deze week drie vragen over littekenpijn.

Lees verder!